Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zupa z czarnej porzeczki i aronii według Mateusza Gesslera

Zupa z czarnej porzeczki i aronii według Mateusza Gesslera
Ilośc porcji

6 porcji

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Co powiecie na słodką zupę w upalne dni? Mam dla Was przepis na mistrzowską zupę z czarnej porzeczki i aronii.

Składniki

1 kg - porzeczek czarnych
200 g - aronii
2 łyżki - mąki orkiszowej
1 laska - wanilii
3 łyżki - miodu
- makaron kolanka lub kluski
100 ml - słodkiej śmietanki
2 łyżki - cukru

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
394.7 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
83.5 g
Błonnik
10.8 g
Białko
17 g
Sól
0 g

Opis wykonania

1

W garnku zagotowujemy 2 l wody.

Do wrzącej wody dodajemy wcześniej opłukaną czarną porzeczkę, aronię, miód i wanilię.

Gotujemy na niskiej mocy płyty grzewczej 5 min.

2

Do ½ szklanki wody dodajemy 4 łyżki mąki orkiszowej i dokładnie mieszamy.

Wlewamy do gotującej się zupy.

Zestawiamy po 2 minutach z palnika.

Porada

Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.



Bosh Logo
Bosh
3

W misce robota kuchennego ubijamy śmietanę i wkładamy na 10 min do lodówki.

4

Zupę podajemy na gorąco lub zimno, z kluskami kładzionymi lub domowym makaronem, z dodatkiem ubitej śmietany

Porada Szefa

Jak uratować przesoloną zupę?

Przesolona zupa? Nie martw się, mamy na to szybki i prosty patent. Dowiedz się, jak uratować przesoloną zupę.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Jak byłam dzieckiem babcia robiła taką zupę, ten przepis jest niesamowicie podobny :)
Pafwvcio
Bardzo chętnie sprawdzę tą pozycję, pora na czary :)
Monka
Porzeczka i aronia co za polaczenie Wypróbujcie co za smak