Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z czarnej porzeczki i aronii

Opis wykonania

Co powiecie na słodką zupę w upalne dni? Mam dla Was przepis na mistrzowską zupę z czarnej porzeczki i aronii.

Zupa z czarnej porzeczki i aronii - krok 1

W garnku zagotowujemy 2 l wody.

Do wrzącej wody dodajemy wcześniej opłukaną czarną porzeczkę, aronię, miód i wanilię.

Gotujemy na wolnym ogniu 5 min.

Zupa z czarnej porzeczki i aronii - krok 2

Do ½ szklanki wody dodajemy 4 łyżki mąki orkiszowej i dokładnie mieszamy,

Wlewamy do gotującej się zupy.

Zestawiamy po 2 minutach z ognia.

Zupa z czarnej porzeczki i aronii - krok 3

W misce ubijamy śmietanę i wkładamy na 10 min do lodówki.

Zupa z czarnej porzeczki i aronii - krok 4

Zupę podajemy na gorąco lub zimno, z kluskami kładzionymi lub domowym makaronem, z dodatkiem ubitej śmietany