Zupa z czarnej porzeczki i aronii
6 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa z czarnej porzeczki i aronii
Zupa z czarnej porzeczki i aronii
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W garnku zagotowujemy 2 l wody.
Do wrzącej wody dodajemy wcześniej opłukaną czarną porzeczkę, aronię, miód i wanilię.
Gotujemy na niskiej mocy płyty grzewczej 5 min.
Do ½ szklanki wody dodajemy 4 łyżki mąki orkiszowej i dokładnie mieszamy.
Wlewamy do gotującej się zupy.
Zestawiamy po 2 minutach z palnika.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
W misce robota kuchennego ubijamy śmietanę i wkładamy na 10 min do lodówki.
Zupę podajemy na gorąco lub zimno, z kluskami kładzionymi lub domowym makaronem, z dodatkiem ubitej śmietany
Komentarze