Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z pasternaku

Opis wykonania

Zupy domowe są uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Zupa z pasternaku zrobi furorę w Twojej kuchni. Jej niecodzienny smak, który na długo pozostaje w pamięci, spowoduje, że często będzie gościć w menu.

Zupa z pasternaku - krok 1

Pasternak obieramy, kroimy w kostkę Mumem i obtaczamy w mące kukurydzianej.

W garnku rozgrzewamy masło i podsmażamy pasternak z czosnkiem na rumiany kolor.

Zupa z pasternaku - krok 2

Dodajemy bulion warzywny.

Gotujemy na wolnym ogniu przez 15 min.

W misce ucieramy żółtka z 1 łyżką masła, dodajemy powoli do zupy energicznie mieszając.

Zupa z pasternaku - krok 3

Przyprawiamy cząbrem, solą i pieprzem do smaku.

Podajemy z groszkiem ptysiowym.