Zupa z serków topionych z prażonymi migdałami
4 porcje
Średnie
Podana z chipsem z szynki parmeńskiej i rukolą.Polecam.
Składniki
700g. serka topionego najlepiej śmietankowego
10 cienkich plastrów szynki parmeńskiej
100g. płatków migdałowych
4 marchewki
2 pietruszki korzeń
3 ziemniaki
4 litry bulionu drobiowego
100g. rukoli do dekoracji
4 łyżki oleju rzepakowego
100ml. śmietany 18%
sól,pieprz biały,gałka muszkatołowa do smaku
-
Zupa z serków topionych z prażonymi migdałami
Zupa z serków topionych z prażonymi migdałami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa obieramy płuczemy,kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej,wrzucamy pokrojone warzywa,zalewamy bulionem,dodajemy serek topiony.Zupę gotujemy ok.20 minut,aż warzywa będą miękkie a serek się rozpuści,miksujemy blenderem na gładki krem.Na suchej patelni prażymy migdały,dodajemy do zupy,doprawiamy do smaku,wlewamy śmietanę,gotujemy kilka minut na małym ogniu.W między czasie szynkę rozkładamy na blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160`C na 10 minut.Zupę rozlewamy do miseczek,dekorujemy rukolą,podajemy z chipsem z szynki.
SMACZNEGO.
Komentarze