Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zupa z serków topionych z prażonymi migdałami

 Zupa z serków topionych z prażonymi migdałami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Podana z chipsem z szynki parmeńskiej i rukolą.Polecam.

Składniki

700g. serka topionego najlepiej śmietankowego
10 cienkich plastrów szynki parmeńskiej
100g. płatków migdałowych
4 marchewki
2 pietruszki korzeń
3 ziemniaki
4 litry bulionu drobiowego
100g. rukoli do dekoracji
4 łyżki oleju rzepakowego
100ml. śmietany 18%
sól,pieprz biały,gałka muszkatołowa do smaku
-

Opis wykonania

Warzywa obieramy płuczemy,kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej,wrzucamy pokrojone warzywa,zalewamy bulionem,dodajemy serek topiony.Zupę gotujemy ok.20 minut,aż warzywa będą miękkie a serek się rozpuści,miksujemy blenderem na gładki krem.Na suchej patelni prażymy migdały,dodajemy do zupy,doprawiamy do smaku,wlewamy śmietanę,gotujemy kilka minut na małym ogniu.W między czasie szynkę rozkładamy na blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160`C na 10 minut.Zupę rozlewamy do miseczek,dekorujemy rukolą,podajemy z chipsem z szynki. SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych