Zupa z soczewicy wg Józefiny Loy

4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Soczewica to ziarno pełne wartości odżywczych, pełen witamin i białka. Propozycja Józefiny to idealny sposób na wykorzystanie tego zdrowego składnika w codziennej diecie.
Składniki
250 g Soczewica czerwona
1 szt. Czosnek
1 szt. Cebula czerwona
250 ml Pomidory z puszki
200 ml Mleko kokosowe
1 szczypta Papryka słodka
1 szczypta Papryka ostra
1 szczypta Oregano
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
Zupa z soczewicy wg Józefiny Loy
Zupa z soczewicy wg Józefiny Loy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Cebulę podsmaż na odrobinie oleju.
- Gdy cebula lekko się przyrumieni, przypraw ją czosnkiem oraz słodką i ostrą papryką.
- Dodaj pomidory oraz oregano.
- Całość delikatnie podsmaż.
- Po kilku minutach dosyp soczewicę i zalej wodą.
- Gotuj, aż soczewica zmięknie.
- Na końcu dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Komentarze