Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Soczewica to ziarno pełne wartości odżywczych, pełen witamin i białka. Propozycja Józefiny to idealny sposób na wykorzystanie tego zdrowego składnika w codziennej diecie.

Składniki

250 g Soczewica czerwona
1 szt. Czosnek
1 szt. Cebula czerwona
250 ml Pomidory z puszki
200 ml Mleko kokosowe
1 szczypta Papryka słodka
1 szczypta Papryka ostra
1 szczypta Oregano
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

  1. Cebulę podsmaż na odrobinie oleju.
  2. Gdy cebula lekko się przyrumieni, przypraw ją czosnkiem oraz słodką i ostrą papryką.
  3. Dodaj pomidory oraz oregano.
  4. Całość delikatnie podsmaż.
  5. Po kilku minutach dosyp soczewicę i zalej wodą.
  6. Gotuj, aż soczewica zmięknie. 
  7. Na końcu dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Z chęcią sprawdzę tą propozycję.
Radosław
Ta zupa wygląda niesamowicie smakowicie!