Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa krem z pietruszki i gruszki.

Składniki

Pietruszka
Gruszka
1 l wywar warzywny
400 ml mleczko kokosowe
2 szt. Gożdzik
1 garść ser pleśniowy blue
2 łyżeczka pieprz biały
1 garść prażony słonecznik
1 szczypta płatki chili

Opis wykonania

Pietruszkę obieramy i gotujemy w bulionie jarzynowym do miękkości.Wlać mleczko kokosowe, dodać 2 goździki, 2 gruszki pokrojone na ćwiartki zagotować. Doprawić solą i białym pieprzem. Zmiksować na krem, w razie potrzeby rozcieńczyć większą ilością bulionu. Podawać gorącą z tartym serem pleśniowym blue, prażonym słonecznikiem,i płatkami chili.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych