Zupka krem z Pietruszki i Gruszki
4 porcje
Średnie
Zupa krem z pietruszki i gruszki.
Składniki
Pietruszka
Gruszka
1 l wywar warzywny
400 ml mleczko kokosowe
2 szt. Gożdzik
1 garść ser pleśniowy blue
2 łyżeczka pieprz biały
1 garść prażony słonecznik
1 szczypta płatki chili
Zupka krem z Pietruszki i Gruszki
Zupka krem z Pietruszki i Gruszki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pietruszkę obieramy i gotujemy w bulionie jarzynowym do miękkości.Wlać mleczko kokosowe, dodać 2 goździki, 2 gruszki pokrojone na ćwiartki zagotować. Doprawić solą i białym pieprzem. Zmiksować na krem, w razie potrzeby rozcieńczyć większą ilością bulionu.
Podawać gorącą z tartym serem pleśniowym blue, prażonym słonecznikiem,i płatkami chili.
Komentarze