Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Domowa nutella

Domowa nutella
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Składniki: 200 g orzechów laskowych 250 g czekolady (dla FIT-owców gorzka, dla pozostałych 125 g mlecznej i 125 g gorzkiej) 75 ml oleju z orzechów laskowych (lub innego oleju z orzechów tłoczonego na zimno) Przygotowanie: Orzeszki laskowe blendujemy do uzyskania konsystencji masła, albo przynajmniej mokrego piasku. W rondelku podgrzewamy mleczną i gorzką czekoladę wraz z olejem z orzechów laskowych. Regularnie mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy zmielone orzechy, dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoika. Krem nie wymaga przechowywania w lodówce. Smacznego :]