Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą
6 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Smaczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą, pikantną rzodkiewką, świeżym szczypiorkiem i pachnącą bazylią, podana na krakersach lub grzankach .
Składniki
240 g wędzonej makreli
3 szt. jajka
150 g kiszonych ogórków
100 g rzodkiewki
7 szt. listków świeżej bazylii
4 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
3 łyżka majonezu
1 garść sól pieprz
Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą
Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozgnieść widelcem.
2. Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć
z nadmiaru soku.
3. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
4. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować do konsystencji pasty. Doprawić solą i pieprzem.
Komentarze