Mało orzechowe z kaszą jaglaną
4 porcje
Średnie
Czekoladowo orzechowy krem, który możemy użyć do smarowania pieczywa, do deserów lub ciast.
Składniki
1 szt. woreczek kaszy jaglanej
1 łyżka masło
1 l woda
1 łyżeczka sól
1 szt. gorzka czekolada
1/4 szklanka mleko
100 g masło orzechowe
1 łyżka cukier cynamonowy
1 łyżka miód
Mało orzechowe z kaszą jaglaną
Mało orzechowe z kaszą jaglaną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut, po ugotowaniu odsączamy wodę, rozcinamy worek i przesypujemy gorącą do miski. Dodajemy masło, miód i cukier cynamonowy, dokładnie mieszamy. Po wystudzeniu całość blenderujemy na gładka masę. Czekoladę rozpuszczamy w mleku. Do zmiksowanej kaszy dodajemy mało orzechowe i czekoladę. Całość dokładnie mieszamy. Dosładzamy do smaku miodem. Jeżeli nasz krem jest zbyt gęsty, dolewamy mleka.
Komentarze