Mało orzechowe z kaszą jaglaną
                                            4 porcje
Średnie
                    Czekoladowo orzechowy krem, który możemy użyć do smarowania pieczywa, do deserów lub ciast.
                
                Składniki
1 szt. woreczek kaszy jaglanej
                                                            1 łyżka masło
                                                            1 l woda
                                                            1 łyżeczka sól
                                                            1 szt. gorzka czekolada
                                                            1/4 szklanka mleko
                                                            100 g masło orzechowe
                                                            1 łyżka cukier cynamonowy
                                                            1 łyżka miód
                                                    Mało orzechowe z kaszą jaglaną
Mało orzechowe z kaszą jaglaną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Kaszę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut, po ugotowaniu odsączamy wodę, rozcinamy worek i przesypujemy gorącą do miski. Dodajemy masło, miód i cukier cynamonowy, dokładnie mieszamy. Po wystudzeniu całość blenderujemy na gładka masę. Czekoladę rozpuszczamy w mleku. Do zmiksowanej kaszy dodajemy mało orzechowe i czekoladę. Całość dokładnie mieszamy. Dosładzamy do smaku miodem. Jeżeli nasz krem jest zbyt gęsty, dolewamy mleka.
        
        
            
    
    
    
                            
Komentarze