Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Czekoladowo orzechowy krem, który możemy użyć do smarowania pieczywa, do deserów lub ciast.

Składniki

1 szt. woreczek kaszy jaglanej
1 łyżka masło
1 l woda
1 łyżeczka sól
1 szt. gorzka czekolada
1/4 szklanka mleko
100 g masło orzechowe
1 łyżka cukier cynamonowy
1 łyżka miód

Opis wykonania

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut, po ugotowaniu odsączamy wodę, rozcinamy worek i przesypujemy gorącą do miski. Dodajemy masło, miód i cukier cynamonowy, dokładnie mieszamy. Po wystudzeniu całość blenderujemy na gładka masę. Czekoladę rozpuszczamy w mleku. Do zmiksowanej kaszy dodajemy mało orzechowe i czekoladę. Całość dokładnie mieszamy. Dosładzamy do smaku miodem. Jeżeli nasz krem jest zbyt gęsty, dolewamy mleka.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Ciasteczka nadziane, wyszło bombowo!