Azjatyckie warzywa liściaste z kremem kolendrowym
4 porcje
Średnie
Kapusty pak-choi z orzeszkami cashew, parmezanem i kremem z kolendry.
Składniki
małych kapust pak-choi
pęczek kolendry
50 g orzeszków cashew
100 ml oliwy
60 g świeżo tartego sera Parmesan
sól, pieprz czarny
Azjatyckie warzywa liściaste z kremem kolendrowym
Azjatyckie warzywa liściaste z kremem kolendrowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Oczyścić kapustę pak-choi, umyć i odsączyć. Włożyć do perforowanego pojemnika do gotowania i gotować według przepisu. Umyć kolendrę, osuszyć i oderwać listki. Orzeszki cashew uprażyć na patelni bez tłuszczu, aż zaczną pachnieć. Zdjąć z patelni i ostudzić. Zmiksować orzeszki cashew z kolendrą, oliwą i parmezanem. Doprawić solą i pieprzem. Gotowy pak-choi osuszyć i ułożyć na półmisku. Skropić kremem koIendrowym i natychmiast podawać.
Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze,100⁰C, 5-7 minut zależnie od wielkości kapusty.
Wskazówka: pozostały krem można wykorzystać jako dodatek do krewetek lub makaronu.
Komentarze