Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Azjatyckie warzywa liściaste z kremem kolendrowym

Azjatyckie warzywa liściaste z kremem kolendrowym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kapusty pak-choi z orzeszkami cashew, parmezanem i kremem z kolendry.

Składniki

małych kapust pak-choi
pęczek kolendry
50 g orzeszków cashew
100 ml oliwy
60 g świeżo tartego sera Parmesan
sól, pieprz czarny

Opis wykonania

Oczyścić kapustę pak-choi, umyć i odsączyć. Włożyć do perforowanego pojemnika do gotowania i gotować według przepisu. Umyć kolendrę, osuszyć i oderwać listki. Orzeszki cashew uprażyć na patelni bez tłuszczu, aż zaczną pachnieć. Zdjąć z patelni i ostudzić. Zmiksować orzeszki cashew z kolendrą, oliwą i parmezanem. Doprawić solą i pieprzem. Gotowy pak-choi osuszyć i ułożyć na półmisku. Skropić kremem koIendrowym i natychmiast podawać. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze,100⁰C, 5-7 minut zależnie od wielkości kapusty. Wskazówka: pozostały krem można wykorzystać jako dodatek do krewetek lub makaronu.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych