Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Azjatyckie warzywa liściaste z kremem kolendrowym

Azjatyckie warzywa liściaste z kremem kolendrowym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kapusty pak-choi z orzeszkami cashew, parmezanem i kremem z kolendry.

Składniki

małych kapust pak-choi
pęczek kolendry
50 g orzeszków cashew
100 ml oliwy
60 g świeżo tartego sera Parmesan
sól, pieprz czarny

Opis wykonania

Oczyścić kapustę pak-choi, umyć i odsączyć. Włożyć do perforowanego pojemnika do gotowania i gotować według przepisu. Umyć kolendrę, osuszyć i oderwać listki. Orzeszki cashew uprażyć na patelni bez tłuszczu, aż zaczną pachnieć. Zdjąć z patelni i ostudzić. Zmiksować orzeszki cashew z kolendrą, oliwą i parmezanem. Doprawić solą i pieprzem. Gotowy pak-choi osuszyć i ułożyć na półmisku. Skropić kremem koIendrowym i natychmiast podawać. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze,100⁰C, 5-7 minut zależnie od wielkości kapusty. Wskazówka: pozostały krem można wykorzystać jako dodatek do krewetek lub makaronu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych