Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Domowy chleb bezglutenowy z bananami - pyszny!

Składniki

1 szklanka mąka ryżowa
1/2 szklanka mąka ziemniaczana
1/2 szklanka ryż
4 szt. jajka
1/2 szklanka olej
1/2 szklanka cukier
1 łyżeczka sól
1 1/2 szklanka banany
2 łyżeczka proszek do pieczenia

Opis wykonania

Do miski wkładamy suche składniki :mąkę ryżową,mąkę ziemniaczaną,ryż,proszek do pieczenia które dokładnie mieszamy.Do drugiej miski mokre składniki jajka,olej,rozgniecione banany, cukier dokładnie mieszamy powoli dodajemy suche składniki dolewamy mleko sojowe by uzyskać gładkie ciastoPiekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę do chleba smarujemy olejem do które wkładamy ciasto. Pieczemy około 60 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych