Bananowy chleb bezglutenowy
4 porcje
90 min
Średnie
Domowy chleb bezglutenowy z bananami - pyszny!
Składniki
1 szklanka mąka ryżowa
1/2 szklanka mąka ziemniaczana
1/2 szklanka ryż
4 szt. jajka
1/2 szklanka olej
1/2 szklanka cukier
1 łyżeczka sól
1 1/2 szklanka banany
2 łyżeczka proszek do pieczenia
Bananowy chleb bezglutenowy
Bananowy chleb bezglutenowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do miski wkładamy suche składniki :mąkę ryżową,mąkę ziemniaczaną,ryż,proszek do pieczenia które dokładnie mieszamy.Do drugiej miski mokre składniki jajka,olej,rozgniecione banany, cukier dokładnie mieszamy powoli dodajemy suche składniki dolewamy mleko sojowe by uzyskać gładkie ciastoPiekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę do chleba smarujemy olejem do które wkładamy ciasto. Pieczemy około 60 minut.
Komentarze