Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Batat faszerowany duszoną wołowiną

Opis wykonania

Pieczone słodkie ziemniaki z duszoną szarpaną wołowiną i sosem czosnkowym.

do naczynia żaroodpornego wlewamy sos sojowy, ocet, bulion, listki laurowe, ziele angielskie,smalec, grzyby, skrojoną cebulę, 4ząbki czosnku, sól, pieprz. Umieszczamy wołowinę. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 180stopni na ok20 minut. Przerwacamy mięso na drugą stronę i zostawiamy na kolejne 20min. Zmniejszamy temperaturę do ok 100stopni i pozostawiamy na 1-2h aż będzie miękkie. Za pomocą widelca szarpiemy mięso wzdłuż włókien i zostawiamy jeszcze na kilka minut. W miedzyczasie śmietankę kokosową mieszamy z wyciśnietymi 2-4 ząbkami czosnku, szczyptą soli i pieprzu. Odstawiamy. Bataty myjemy, owijamy folią i wstawiamy do pieca nagnagrzanego do 250stopni na ok 40minut. Najlepiej wybrać mniejsze sztuki. Upieczone bataty nakrawamy wzdłuż i faszerujemy mięsem. Podajemy z sosem i pietruszką. Przygotowanie wymaga sporo czasu ale mięsa wystarcza na kilka porcji. Jest przepyszne. Można je wykorzystać do kanapek, zjeść z kaszą, warzywami, bądź podać z placuszkami np. z cukinii lub.. batatów ;) smacznego!

Bosch do kuchni