Bezglutenowe ciasto na pierogi
25 porcje
20 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Bezglutenowe ciasto na pierogi
Bezglutenowe ciasto na pierogi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W garnku zagotuj 300 ml wody z oliwą i solą. Mieszając energicznie, dodaj połowę mąki kukurydzianej – masa powinna zgęstnieć. Odstaw do lekkiego ostudzenia.
Do przestudzonej masy dodaj jajka, resztę mąki kukurydzianej i całość mąki ziemniaczanej.
Ciasto wyrabiaj w robocie kuchennym do momentu powstania gładkiej i elastycznej masy.
Masę na pierogi podziel na 4 części, wałkuj na ulubioną grubość, podsypuj dodatkową mąką kukurydzianą.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
Wykrawaj kółka i faszeruj ulubionym nadzieniem.
Gotowe pierogi wrzucaj do wrzątku i gotuj do momentu wypłynięcia.
Komentarze