Bezglutenowe ciasto na pierogi
![Bezglutenowe ciasto na pierogi](https://akademiasmaku.pl/storage/7960/conversions/bezglutenowe-ciasto-na-pierogi-5148-single.webp)
25 porcje
20 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Bezglutenowe ciasto na pierogi
Bezglutenowe ciasto na pierogi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10400/conversions/VRQpK2RyvWemR0-thumb.webp)
W garnku zagotuj 300 ml wody z oliwą i solą. Mieszając energicznie, dodaj połowę mąki kukurydzianej – masa powinna zgęstnieć. Odstaw do lekkiego ostudzenia.
Do przestudzonej masy dodaj jajka, resztę mąki kukurydzianej i całość mąki ziemniaczanej.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10401/conversions/yCUBV12Ts3e2GE-thumb.webp)
Ciasto wyrabiaj w robocie kuchennym do momentu powstania gładkiej i elastycznej masy.
Masę na pierogi podziel na 4 części, wałkuj na ulubioną grubość, podsypuj dodatkową mąką kukurydzianą.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10402/conversions/IByv5T7kTeI2lr-thumb.webp)
Wykrawaj kółka i faszeruj ulubionym nadzieniem.
Gotowe pierogi wrzucaj do wrzątku i gotuj do momentu wypłynięcia.
Komentarze