Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Naleśniki z owocami przekładane bananem. Bez glutenu, laktozy, kazeiny, jajek i dodanego cukru. Kobiecznie podziel się zanim będzie za późno ;)

Składniki

1/2 szklanka mąka gryczana
1 szklanka mąka jaglana
1/2 szklanka mąka ryżowa
1/2 szklanka mąka ziemniaczana
1 szklanka mleko ryżowe
1 szczypta sól
200 g mieszanka owoców mrożonych

Opis wykonania

Połącz mąki ze szczyptą soli. Mleko ryżowe lub wodę kokosową wlewaj, powoli mieszając do uzyskania konsystencji klasycznego ciasta naleśnikowego - tak aby swobodnie rozlało się po patelni. Dobrze rozgrzej patelnie- najlepiej smażyć na dwóch jednocześnie.

Pierwszy placek usmaż na odrobinie tłuszczu np. oleju kokosowego lub masła klarowanego. Dwa duże lub trzy średniej wielkości banany rozgnieć widelcem. Masą bananową przekładaj naleśniki jeden na drugim.

W sezonie dodaj dwie garście owoców leśnych lub innych ulubionych. Ja użyłam mrożonej mieszanki owoców- truskawki, wiśnie, maliny, porzeczki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Magda
Naleśnik podany z truskawkami i migdałami... :)
Radosław
Super smakują z truskawkami i kiwi
Radosław
Polecam przepis
Patrycja Lewandowska
Obawiałam się tego mixu mąk, ale wyszły bardzo smaczne

Powiązane przepisy