Bezpieczne naleśniki z owocami
2 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Bezpieczne naleśniki z owocami
Bezpieczne naleśniki z owocami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Połącz mąki ze szczyptą soli. Mleko ryżowe lub wodę kokosową wlewaj, powoli mieszając do uzyskania konsystencji klasycznego ciasta naleśnikowego - tak aby swobodnie rozlało się po patelni. Dobrze rozgrzej patelnie- najlepiej smażyć na dwóch jednocześnie.
Pierwszy placek usmaż na odrobinie tłuszczu np. oleju kokosowego lub masła klarowanego. Dwa duże lub trzy średniej wielkości banany rozgnieć widelcem. Masą bananową przekładaj naleśniki jeden na drugim.
W sezonie dodaj dwie garście owoców leśnych lub innych ulubionych. Ja użyłam mrożonej mieszanki owoców- truskawki, wiśnie, maliny, porzeczki.
Komentarze