Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Buraczki na ostro

Buraczki na ostro

Opis wykonania

45 min
Łatwe
dla 4 osób

Doskonałe jako dodatek do mięs i ryb.

Buraki z dodatkiem papryki świetnie skomponują się z daniami z drobiem, wieprzowiną i z rybami. Ostra nuta chilli zaostrzy apetyt i jednocześnie podkręci metabolizm.



Opis wykonania



Buraki ugotuj do miękkości. Następnie obierz je i zetrzyj na tarce na grubym oczku. Szalotkę drobno posiekaj i skrop oliwą. Dzięki temu zmięknie i będzie łagodniejsza. Paprykę pokrój w kostkę lub zmiel w maszynce do mielenia. Buraki wymieszaj dokładnie z pozostałymi składnikami.



TIP



Buraczki można przygotować w większej ilości i zaprawić na zimę. Na 1,5 kg buraków wystarczy dodać 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki octu 10% i ½ szklanki oleju.


Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - jaką potrawą jesteś?

Co zrobisz z połączenia chleba, pomidorów, czosnku i bazylii?