Buraczki na ostro
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Buraczki na ostro
Buraczki na ostro
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Buraki z dodatkiem papryki świetnie skomponują się z daniami z drobiem, wieprzowiną i z rybami. Ostra nuta chilli zaostrzy apetyt i jednocześnie podkręci metabolizm.
Opis wykonania
Buraki ugotuj do miękkości. Następnie obierz je i zetrzyj na tarce na grubym oczku. Szalotkę drobno posiekaj i skrop oliwą. Dzięki temu zmięknie i będzie łagodniejsza. Paprykę pokrój w kostkę lub zmiel w maszynce do mielenia. Buraki wymieszaj dokładnie z pozostałymi składnikami.
TIP
Buraczki można przygotować w większej ilości i zaprawić na zimę. Na 1,5 kg buraków wystarczy dodać 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki octu 10% i ½ szklanki oleju.
Komentarze