Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybki i pyszny Burger z kalafiora.

Składniki

1 szt. kalafior
1 szt. jajko
4 łyżka bułka tarta
1 garść kolendra
1 szt. sałata
1 szt. pomidor
1 szt. jogurt naturalny
2 łyżka majonez
1 łyżeczka curry
4 szt. bułki do burgerów
50 g masło
1 szt. cebula

Opis wykonania

Przepis na bułki podałam już we wcześniejszym przepisie na mini burgery. Kalafior ugotowany aldente mieszamy z jajkiem, cebulą, solą, bułką tartą i kolendrą. formujemy burgery i pieczemy w piekarniku 180 stopni, aż się zarumienią. Bułkę do burgera przecinamy na pół, smarujemy masłem klarowanym i dajemy na chwilę do pieca. W międzyczasie mieszamy jogurt z curry, majonezem i solą. Podpieoczna bułkę smarujemy sosem, dodajemy liść sałaty, plaster pomidora, burgera z kalafiora i znowu smarujemy sosem i przykrywamy bułka.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Fajna wege opcja ☺️