Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Burgery z panierowanym serem i boczniakami

Burgery z panierowanym serem i boczniakami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wieloziarnista bułka, panierowany ser i warzywa to pyszna propozycja na drugie śniadanie dla starszaków :)

Składniki

4 szt. bułka wieloziarnista
300 g ser szwajcar
250 g boczniaki
2 szt. pomidor
1 szt. ogórek
1 garść czarne oliwki
1 szt. jajko
200 g bułka tarta
4 łyżka mąka pszenna
1 łyżka masło klarowane
2 łyżka olej rzepakowy
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Boczniaki umyć, osuszyć, a większe kapelusze przekroić na pół. Następnie udusić je na klarowanym maśle ze szczyptą soli i pieprzu. Ser pokroić na około 1,5 cm plastry, następnie obtoczyć je w mące, rozkłóconym jajku, bułce, ponownie w jajku i bułce, dociskając każdą warstwę bułki, aby panierka była zwarta. Ser usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, a gotowy wyłożyć na ręczniczek papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Bułki przekroić na pół, na dolna część położyć kolejno panierowany ser, boczniaki i plasterki pomidora, przykryć wierzchnią częścią bułki i udekorować ogórkiem oraz oliwkami. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych