Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burgery z panierowanym serem i boczniakami

Opis wykonania

Wieloziarnista bułka, panierowany ser i warzywa to pyszna propozycja na drugie śniadanie dla starszaków :)

Boczniaki umyć, osuszyć, a większe kapelusze przekroić na pół. Następnie udusić je na klarowanym maśle ze szczyptą soli i pieprzu. Ser pokroić na około 1,5 cm plastry, następnie obtoczyć je w mące, rozkłóconym jajku, bułce, ponownie w jajku i bułce, dociskając każdą warstwę bułki, aby panierka była zwarta. Ser usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, a gotowy wyłożyć na ręczniczek papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Bułki przekroić na pół, na dolna część położyć kolejno panierowany ser, boczniaki i plasterki pomidora, przykryć wierzchnią częścią bułki i udekorować ogórkiem oraz oliwkami. Smacznego!