Carbonara
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Carbonara
Carbonara
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron ugotuj al dente. Boczek pokrój w drobną kostkę i podmaż na patelni. Dodaj ugotowany i odcedzony makaron.
W miseczce wymieszaj śmietanę z solą i pieprzem, dodaj jajko oraz ser. Całość dobrze wymieszaj, a następnie masę wlej do podsmażonego makaronu z boczkiem. Wszystko dobrze wymieszaj przez kilka minut, aż ser i jajko się zetną.
Porada
Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.
Potrawę podawaj ze świeżo zmielonym pieprzem, ulubionymi ziołami albo posiekaną natką pietruszki.
Komentarze