Carpaccio z kaczki
![Carpaccio z kaczki](https://akademiasmaku.pl/storage/7685/conversions/carpaccio-z-kaczki-4858-single.webp)
4 porcje
540 min
Łatwe
Składniki
Carpaccio z kaczki
Carpaccio z kaczki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9447/conversions/mhYoVLR1Jv1rla-thumb.webp)
Piersi z kaczki natrzyj solą, pieprzem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, skrop oliwą i octem balsamicznym. Wstaw na noc do zamrażalnika. Następnie zamrożone pokrój w cienkie plasterki.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9448/conversions/pqovZZJUqh6HD2-thumb.webp)
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię i smaż kaczkę. Usmażone kawałki kaczki połóż na talerzu.
Przygotuj sałatkę – truskawki i sałatę umyj, osusz na ręczniku papierowym. Owoce pokrój na połówki. Wyłóż na talerz.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9449/conversions/e6D2Drrc7M8e3b-thumb.webp)
W pojemniku blendera umieść oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, miód, musztardę i zmiksuj na jednolitą emulsję.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9450/conversions/RVePeTnfNjsgGQ-thumb.webp)
Carpaccio z kaczki wyłóż na talerz z sałatką i polej przygotowanym sosem.
Komentarze