Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

540 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Carpaccio to oryginalnie danie włoskie, przygotowywane z surowej polędwicy wołowej. Tym razem w Akademii Smaku carpaccio z kaczki. To danie, które zachwyci smakiem i aromatem. Idealne sprawdzi się na wyjątkowe okazje.

Składniki

Kaczka:
2 piersi z kaczki
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek, ocet balsamiczny

Sałatka:
180 g mieszanki sałat z rukolą
300 g truskawek
8 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz

Opis wykonania

Piersi z kaczki natrzyj solą, pieprzem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, skrop oliwą i octem balsamicznym. Wstaw na noc do zamrażalnika. Następnie zamrożone pokrój w cienkie plasterki. 

Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię i smaż kaczkę. Usmażone kawałki kaczki połóż na talerzu.

Przygotuj sałatkę – truskawki i sałatę umyj, osusz na ręczniku papierowym. Owoce pokrój na połówki. Wyłóż na talerz.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

W pojemniku blendera umieść oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, miód, musztardę i zmiksuj na jednolitą emulsję.

 Carpaccio z kaczki wyłóż na talerz z sałatką i polej przygotowanym sosem.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych