Carpaccio z kaczki
4 porcje
540 min
Łatwe
Składniki
Carpaccio z kaczki
Carpaccio z kaczki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piersi z kaczki natrzyj solą, pieprzem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, skrop oliwą i octem balsamicznym. Wstaw na noc do zamrażalnika. Następnie zamrożone pokrój w cienkie plasterki.
Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię i smaż kaczkę. Usmażone kawałki kaczki połóż na talerzu.
Przygotuj sałatkę – truskawki i sałatę umyj, osusz na ręczniku papierowym. Owoce pokrój na połówki. Wyłóż na talerz.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
W pojemniku blendera umieść oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, miód, musztardę i zmiksuj na jednolitą emulsję.
Carpaccio z kaczki wyłóż na talerz z sałatką i polej przygotowanym sosem.
Komentarze