Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Carpaccio z kaczki

Opis wykonania

Carpaccio to oryginalnie danie włoskie, przygotowywane z surowej polędwicy wołowej. Tym razem w Akademii Smaku carpaccio z kaczki. To danie, które zachwyci smakiem i aromatem. Idealne sprawdzi się na wyjątkowe okazje.

Carpaccio z kaczki - krok 1

Piersi z kaczki natrzyj solą, pieprzem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, skrop oliwą i octem balsamicznym. Wstaw na noc do zamrażalnika. Następnie zamrożone pokrój w cienkie plasterki. 

Carpaccio z kaczki - krok 2

Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię i smaż kaczkę. Usmażone kawałki kaczki połóż na talerzu.

Przygotuj sałatkę – truskawki i sałatę umyj, osusz na ręczniku papierowym. Owoce pokrój na połówki. Wyłóż na talerz.

Carpaccio z kaczki - krok 3

W pojemniku blendera umieść oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, miód, musztardę i zmiksuj na jednolitą emulsję.

Carpaccio z kaczki - krok 4

 Carpaccio z kaczki wyłóż na talerz z sałatką i polej przygotowanym sosem.

Bosch do kuchni