Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Nasiona Chia z płatkami ryżowymi na mleku migdałowym w towarzystwie smoczego owocu i zdrowych pekanów. Sprawdzą się zarówno na śniadanie jak i na deser.

Składniki

5 łyżka Nasiona chia - szałwia hiszpańska
5 łyżka Płatki ryżowe
1/2 l Mleko migdałowe
2 łyżka Syrop klonowy
4-5 szt. Truskawki
1/2 szt. Pitaya
4 szt. Orzechy Pekan
1 łyżeczka Migdały mielone

Opis wykonania

1. Odrobina wody do garnka + mleko.

2. Wsypujemy nasiona chia i płatki ryżowe.

3. Gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia.

4. Dodajemy syrop klonowy.

5. Lekko studzimy i możemy dodawać owoce i orzechy.

6. Gotowe, smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych