Chili sin carne
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Chili sin carne
Chili sin carne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Paprykę, cebulę, czosnek pokrój w średniej wielkości kostkę, przesmaż na oliwie do lekkiego zarumienienia.
Dodaj granulat sojowy i przyprawy oraz drobno posiekane łodygi kolendry, chwilę smaż.
Fasolę odcedzić opłucz wodą i dodaj na patelnię.
Zawartość patelni zalej wodą, dodaj pomidory z puszki, całość wymieszaj dodaj cukier i trochę soli (reszta soli, tuż przed końcem gotowania).
Zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj kolejne 20 minut, kilka razy przemieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Jeśli po tym czasie składniki będą gotowe i gęstość odpowiednia, dopraw solą, ewentualnie dodaj więcej ostrej papryki.
Wegetariańskie chili con carne podawaj z ryżem, posyp świeżą kolendrą i skrop sokiem z limonki.
Komentarze