Chili sin carne
![Chili sin carne](https://akademiasmaku.pl/storage/7861/conversions/chili-sin-carne-5045-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Chili sin carne
Chili sin carne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10112/conversions/rDpoWllS59CAtM-thumb.webp)
Paprykę, cebulę, czosnek pokrój w średniej wielkości kostkę, przesmaż na oliwie do lekkiego zarumienienia.
Dodaj granulat sojowy i przyprawy oraz drobno posiekane łodygi kolendry, chwilę smaż.
Fasolę odcedzić opłucz wodą i dodaj na patelnię.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10113/conversions/5nObJLRseqZprg-thumb.webp)
Zawartość patelni zalej wodą, dodaj pomidory z puszki, całość wymieszaj dodaj cukier i trochę soli (reszta soli, tuż przed końcem gotowania).
Zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj kolejne 20 minut, kilka razy przemieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10114/conversions/sig6yoZJzu79yv-thumb.webp)
Jeśli po tym czasie składniki będą gotowe i gęstość odpowiednia, dopraw solą, ewentualnie dodaj więcej ostrej papryki.
Wegetariańskie chili con carne podawaj z ryżem, posyp świeżą kolendrą i skrop sokiem z limonki.
Komentarze