Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Chili sin carne

Opis wykonania

Czy meksykańska kuchnia bez mięsa może być atrakcyjna smakowo? Zdecydowanie tak! Zamiast mięsa mielonego użyj granulatu sojowego, który świetnie uzupełni ilość białka w danie.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Chili sin carne - krok 1

Paprykę, cebulę, czosnek pokrój w średniej wielkości kostkę, przesmaż na oliwie do lekkiego zarumienienia.

Dodaj granulat sojowy i przyprawy oraz drobno posiekane łodygi kolendry, chwilę smaż.

Fasolę odcedzić opłucz wodą i dodaj na patelnię.

Chili sin carne - krok 2

Zawartość patelni zalej wodą, dodaj pomidory z puszki, całość wymieszaj dodaj cukier i trochę soli (reszta soli, tuż przed końcem gotowania).

Zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj kolejne 20 minut, kilka razy przemieszaj.

Chili sin carne - krok 3

Jeśli po tym czasie składniki będą gotowe i gęstość odpowiednia, dopraw solą, ewentualnie dodaj więcej ostrej papryki. 

Podawaj z ryżem, posyp świeżą kolendrą i skrop sokiem z limonki.