Chilled Avocado Soup – australijska alternatywa dla chłodnika Sabriny Staniewskiej

4 porcje
45 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Australijka wersja chłodnika zaproponowana przez Sabrinę to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Składniki
2 szt. Awokado (dojrzałe)
2 łyżka Sok z cytryny
1 szt. Seler (łodyga)
1 łyżka Pasta pomidorowa
2/3 szklanka Jogurt naturalny
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
Chilled Avocado Soup – australijska alternatywa dla chłodnika Sabriny Staniewskiej
Chilled Avocado Soup – australijska alternatywa dla chłodnika Sabriny Staniewskiej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Ogórki obierz, awokado wydrąż.
- Warzywa przełóż do miski, polej sokiem z cytryny, żeby awokado nie zmieniło koloru.
- W garnku przygotuj bulion.
- Kiedy ugotowany bulion nieco już ostygnie wlej go do zblendowanego awokado i ogórków.
- Następnie dorzuć jogurt naturalny i łyżkę pasty pomidorowej.
- Dokładnie wymieszaj całość.
- Przelej do misek, ozdób szczypiorkiem i pomidorkami, polej kroplami tabasco.
- Podawaj z grzankami.
Smacznego!
Komentarze