Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Chilled Avocado Soup – australijska alternatywa dla chłodnika Sabriny Staniewskiej

Chilled Avocado Soup – australijska alternatywa dla chłodnika Sabriny Staniewskiej
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Australijka wersja chłodnika zaproponowana przez Sabrinę to prawdziwa uczta dla zmysłów.

Składniki

2 szt. Awokado (dojrzałe)
2 łyżka Sok z cytryny
1 szt. Seler (łodyga)
1 łyżka Pasta pomidorowa
2/3 szklanka Jogurt naturalny
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

  1. Ogórki obierz, awokado wydrąż.
  2. Warzywa przełóż do miski, polej sokiem z cytryny, żeby awokado nie zmieniło koloru.
  3. W garnku  przygotuj bulion.
  4. Kiedy ugotowany bulion nieco już ostygnie wlej go do zblendowanego awokado i ogórków.
  5. Następnie dorzuć jogurt naturalny  i łyżkę pasty pomidorowej.
  6. Dokładnie wymieszaj całość.
  7. Przelej do misek, ozdób szczypiorkiem i pomidorkami, polej kroplami tabasco.
  8. Podawaj z grzankami.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych