Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chleb z ciasta drożdżowego z rozmarynem i nasionami pinii. Nie ma nic lepszego niż chleb domowy :)

Składniki

Ciasto drożdżowe:
500 g mąki
opakowania suszonych drożdży
1 łyżka soli
350 ml wody
Obłożenie:
3 łyżka oleju do pokropienia
1 łyżka rozmarynu
2 łyżka nasion pinii
sól morska

Opis wykonania

Wszystkie składniki ciasta ugniatać' tak długo aż powstanie miękkie ciasto drożdżowe. Ok. 15-20 minut do wyrośnięcia. Na natłuszczonej blasze uniwersalnej uformować z ciasta placek o grubości ok. 1,5 cm. Ciasto jeszcze raz odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Placek pokropić olejem i według uznania posypać rozmarynem, nasionami pinii i solą. Piec w podany sposób. Sposób nastawiania: rozgrzewanie: gorące powietrze 230-250⁰C, 15-20 minut. Wariant: smaczne odmiany łamańca: w trakcie ugniatania dodać 3 łyżki stołowe sera parmezan lub drobno pokrojone suszone pomidory.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych