Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny chlebek bananowy, bez mąki i białego cukru :) można zrobić w wersji wegańskiej bez jajka. Idealny na słodkie śniadanie, a także jako deser!

Składniki

2,5 szklanka zmielonych płatków owsianych
1,5 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Sody oczyszczonej
2 łyżeczka Cynamon
1 łyżeczka Imbir
1 garść Orzechy
3 szt. Banany
Jajko
1 łyżka Nasiona chia
0,5 szklanka Cukier brązowy/ksylitol
4 łyżka Neutralny olej roślinny
1 szczypta Zmielona wanilia/ekstrakt waniliowy
1 szczypta Sól

Opis wykonania

W jeden misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej blendujemy banany na gładką masę, dodajemy olej w płynnej postaci, jajko i chia, mieszamy . Łączymy mokre składniki z suchymi. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, wykładamy keksowe papierem, przelewamy masę, posypujemy na wierzchu ulubionymi orzechami, wiórkami kokosa itp. Pieczemy około 45-50 min( do suchego patyczka) po wystygnięciu zajadamy się :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Dzieci uwielbiają, to najważniejsze;)