Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Chłodnik z ogórków zielonych

Opis wykonania

Dobre zupy nie zawsze są gorące - chłodniki mają swój niepowtarzalny urok! !!!TORPEDA!!!

Ogórki obieramy ,kroimy wzdłuż na pół ,usuwamy pestki,kroimy na mniejsze kawałki wrzucamy do miski,dodajemy pół główki sałaty lodowej,świeże zioła,wlewamy kefir,śmietanę,ocet,czosnek miksujemy blenderem,doprawiamy do smaku.Druą połówkę sałaty rozdrabniamy,wrzucamy do chłodnika.Wkładamy do lodówki.W między czasie filety doprawiamy solą i pieprzem,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C pieczymy 30min,wyjmujemy studzimy kroimy w małą kostkę.Bulion zagotowujemy.Do gorącego bulionu wsypujemy żelatynę energicznie mieszając trzepaczką,dodajemy pokrojone filety,doprawiamy do smaku,wrzucamy posiekany koperek,rozlewamy do kubeczków,odstawiamy do lodówki aby stężało.Jajka gotujemy na twardo.Chłodnik rozlewamy,do talerzy,podajemy z tymbalikiem i jajkiem,dekorujemy pomidorkami.SMACZNEGO.