Chowder kukurydziany
![Chowder kukurydziany](https://akademiasmaku.pl/storage/8139/conversions/chowder-kukurydziany-5336-single.webp)
6 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Chowder kukurydziany
Chowder kukurydziany
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10911/conversions/jXJeA39LOIk1A5-thumb.webp)
Zetnij kukurydzę z kolb, pokrój pora w krążki, a kalafiora - na małe części.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10912/conversions/ytdmNDfAc3dwI6-thumb.webp)
Rozgrzej wyższy garnek na płycie grzewczej, dodaj masło klarowane, pokrojone warzywa oraz przyprawy. Smaż do lekkiego zarumienienia.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10913/conversions/UFn6XODvG4SDN7-thumb.webp)
Do zarumienionych warzyw dodaj bulion (300 ml) i mleko. Gotuj na małym ogniu 20-25 minut, warzywa powinny być miękkie. Jeśli zupa będzie za gęsta, dodaj pozostały bulion. Na końcu dopraw solą i pieprzem oraz dodaj gałkę muszkatołową. Chowder podawaj w miskach, udekoruj kolendrą.
Komentarze