Chowder kukurydziany
6 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Chowder kukurydziany
Chowder kukurydziany
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zetnij kukurydzę z kolb, pokrój pora w krążki, a kalafiora - na małe części.
Rozgrzej wyższy garnek na płycie grzewczej, dodaj masło klarowane, pokrojone warzywa oraz przyprawy. Smaż do lekkiego zarumienienia.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Do zarumienionych warzyw dodaj bulion (300 ml) i mleko. Gotuj na małym ogniu 20-25 minut, warzywa powinny być miękkie. Jeśli zupa będzie za gęsta, dodaj pozostały bulion. Na końcu dopraw solą i pieprzem oraz dodaj gałkę muszkatołową. Chowder podawaj w miskach, udekoruj kolendrą.
Komentarze