Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Chrupiące placuszki z wędzonym akcentem

Opis wykonania

Pyszne,Chrupiące Placuchy z Batata i Marchwi z dodatkiem delikatnego sosu chrzanowego oraz fileta z Wędzonej Makreli.

baner reklamowy maszynki do mielenia

Obranego batata,marchewki,cebulę,czosnek wrzucam do malaksera i ścieram na małych oczkach.Pora drobniutko siekam i dodaję do masy.Wbijam jajka,wsypuję mąkę i wszystkie przyprawy- ilość według uznania (z chilli nie ma co przesadzać bo sos do placków jest dość ostry). Piekarnik nagrzewam do 200 stopni- Góra dół, Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formuję łyżką średniej grubości placki i wstawiam do piekarnika.Piekę ok.15-20 min ( po 10 min. przewracam je na drugą stronę by upiekły się równomiernie). ,,SOS"- Jogurt mieszam z chrzanem w małej miseczce. Makrelę Wędzoną pokroiłam na paski i podaję na gorące placki z łyżeczką sosu.