Ciasto marchewkowo jabłkowe
 
                                            6 porcji
40 min
Łatwe
                    Idealne ciasto na deser 
                
                Składniki
3 szt. Jajka
                                                            2 łyżka Mleko
                                                            1 łyżka Mąka kukurydziana 
                                                            0,5 łyżeczka Soda oczyszczona 
                                                            0,5 łyżeczka Cynamon
                                                            1 łyżka Miod
                                                            1 szt. Marchewka
                                                            1 szt. Jablko
                                                            3 łyżka Rodzynki 
                                                            3 łyżka Migdaly
                                                    Ciasto marchewkowo jabłkowe
Ciasto marchewkowo jabłkowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki (oprócz białek) dokładnie wymieszać, dodać ubite białka i delikatnie wymieszac. Ciasto przelać do firmy o średnicy OK 20 cm , piec w rozgrzanym piekarniku nagrzanym do 180' OK 25 minut. Smacznego !
 
                                    -thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
     
         
        -thumb.webp) 
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze