Ciasto marchewkowo jabłkowe
6 porcje
40 min
Łatwe
Idealne ciasto na deser
Składniki
3 szt. Jajka
2 łyżka Mleko
1 łyżka Mąka kukurydziana
0,5 łyżeczka Soda oczyszczona
0,5 łyżeczka Cynamon
1 łyżka Miod
1 szt. Marchewka
1 szt. Jablko
3 łyżka Rodzynki
3 łyżka Migdaly
Ciasto marchewkowo jabłkowe
Ciasto marchewkowo jabłkowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki (oprócz białek) dokładnie wymieszać, dodać ubite białka i delikatnie wymieszac. Ciasto przelać do firmy o średnicy OK 20 cm , piec w rozgrzanym piekarniku nagrzanym do 180' OK 25 minut. Smacznego !
Komentarze