Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ryż barwiony sepia z cozzami, vongolami, kalmarami i krewetkami

Składniki

200 g Ryz
10 ml Sepia
1 szt. Cebula
20 g Czosnek
15 szt. Cozze
15 szt. Vongole
10 szt. Kalmary
3 szt. Krewetki tygrysie
12 szt. Krewetki 31/40
1 l Bulion warzywny
100 ml Wino biale
40 g Maslo

Opis wykonania

W garnku przesmazyc posiekaną cebulę i czosnek. Dodać ryż i po chwili podlać bulion em warzywnym oraz dodać sepie. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucic czosnek i owoce morza. Przesmazyc i podlać białym winem. Poddusic 5 minut i wyjąć owoce morza a sos wlac do ryżu. Risotto doprawić do smaku solą, pieprzem i masłem. Wyłożyć na talerz a dookoła poukładać owoce morza.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo ciekawa propozycja