Czarne risotto z owocami morza
3 porcje
30 min
Średnie
Ryż barwiony sepia z cozzami, vongolami, kalmarami i krewetkami
Składniki
200 g Ryz
10 ml Sepia
1 szt. Cebula
20 g Czosnek
15 szt. Cozze
15 szt. Vongole
10 szt. Kalmary
3 szt. Krewetki tygrysie
12 szt. Krewetki 31/40
1 l Bulion warzywny
100 ml Wino biale
40 g Maslo
Czarne risotto z owocami morza
Czarne risotto z owocami morza
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W garnku przesmazyc posiekaną cebulę i czosnek. Dodać ryż i po chwili podlać bulion em warzywnym oraz dodać sepie. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucic czosnek i owoce morza. Przesmazyc i podlać białym winem. Poddusic 5 minut i wyjąć owoce morza a sos wlac do ryżu. Risotto doprawić do smaku solą, pieprzem i masłem. Wyłożyć na talerz a dookoła poukładać owoce morza.
Komentarze