Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Ilość ocen: 4)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo proste w przygotowaniu babeczki czekoladowe z wiśniami. Jeśli nie masz pomysłu na deser, to muffinki z wiśniami i czekoladą sprawdzą się doskonale.

Składniki

2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 tabliczka czekolady pokrojona w kostkę
2 garści wiśni
1 jajko
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju

Opis wykonania

Przygotuj dwie miski. Osobno wymieszaj mąkę, cukier, kakao, proszek i czekoladę, a osobno mokre składniki tzn. jajko, mleko i olej. Suche produkty wymieszaj w większej misce.

Delikatnie wlej mieszankę do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj. Całość mieszaj krótko, ale tak by nie było grudek.

Porada

Do przygotowania muffinek możesz wykorzystać wiśnie ze słoika, mrożone lub wydrylowane wiśnie z nalewki. 

Bosh Logo
Bosh

Wiśnie przekrój na połówki i dodaj do masy na muffinki. Piecz ok 15-20 minut w 200 stopniach.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Moja ulubiona, niby klasyczna, ale wiśnie podkręcają smak