Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Czekoladowo-orzechowe racuszki idealne na słodkie śniadanie.

Czekoladowo-orzechowe racuszki idealne na słodkie śniadanie.
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste w wykonaniu, bardzo smaczne racuszki czekoladowo-orzechowe. Takie śniadanie to 100% zastrzyk energii na resztę dnia.

Składniki

200 ml jogurt naturalny
3 łyżka mąka owsiana
1 łyżeczka ksylitol
1 łyżeczka kakao
1 garść orzechy włoskie
1 garść ziarenka słonecznika
0,5 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżka masło orzechowe
2 szt. jajka
100 g borówki
1 szt. gruszka
1 szt. mascarpone
50 g płatki migdałów
50 ml olej

Opis wykonania

Składniki na ciasto: - 1 jogurt naturalny, - 3 łyżki mąki owsianej, - 1 łyżeczka ksylitolu, - 1 łyżeczka kakao, - garstka orzechów włoskich i ziarenek słonecznika, - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 1 łyżka masła orzechowego, - 2 jajka. Wszystkie składniki miksujemy. Z ciasta smażymy racuszki. Następnie nakładamy serek mascarpone, pokrojoną w kostkę gruszkę, a na drugą warstwę mascarpone i borówki. Posypujemy migdałami. Porcja ciasta wystarczyła na 15 pojedynczych placuszków
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych