Czekoladowo-orzechowe racuszki idealne na słodkie śniadanie.
3 porcje
20 min
Łatwe
Proste w wykonaniu, bardzo smaczne racuszki czekoladowo-orzechowe. Takie śniadanie to 100% zastrzyk energii na resztę dnia.
Składniki
200 ml jogurt naturalny
3 łyżka mąka owsiana
1 łyżeczka ksylitol
1 łyżeczka kakao
1 garść orzechy włoskie
1 garść ziarenka słonecznika
0,5 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżka masło orzechowe
2 szt. jajka
100 g borówki
1 szt. gruszka
1 szt. mascarpone
50 g płatki migdałów
50 ml olej
Czekoladowo-orzechowe racuszki idealne na słodkie śniadanie.
Czekoladowo-orzechowe racuszki idealne na słodkie śniadanie.
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Składniki na ciasto:
- 1 jogurt naturalny,
- 3 łyżki mąki owsianej,
- 1 łyżeczka ksylitolu,
- 1 łyżeczka kakao,
- garstka orzechów włoskich i ziarenek słonecznika,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżka masła orzechowego,
- 2 jajka.
Wszystkie składniki miksujemy. Z ciasta smażymy racuszki. Następnie nakładamy serek mascarpone, pokrojoną w kostkę gruszkę, a na drugą warstwę mascarpone i borówki. Posypujemy migdałami. Porcja ciasta wystarczyła na 15 pojedynczych placuszków
Komentarze