Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Czekoladowy ryż pełnoziarnisty z orzechami i malinkami to idealny pomysł na słodkie śniadanie, albo podwieczorek.

Składniki

1 szt. woreczek ryżu pełnoziarnistego
200 ml mleko
50 ml słodka śmietana
1 szt. gorzka czekolada 70%
5 łyżeczka ksylitol
1 garść suszone jagody goji
3 łyżeczka nasiona chia
1 garść orzechy
1 garść ziarenka słonecznika
200 g maliny
1 szczypta sól

Opis wykonania

Ryż gotujemy w wodzie z solą. Do garnuszka wlewamy mleko z ksylitolem i dodajemy ugotowany ryż. Czekoladę ze śmietanką podgrzewamy w osobnym garnuszku do momentu rozpuszczenia czekolady. Do ryżu dodajemy nasiona chia, jagody goji, drobno pokrojone orzechy, ziarenka słonecznika i dodajemy rozpuszczoną czekoladę . Gotujemy jeszcze przez chwilkę. Ryż przekładamy do miseczek dekorujemy orzechami i malinami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych