Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Domowe grillowane podpłomyki z pomidorami, serem i sałatą

Domowe grillowane podpłomyki z pomidorami, serem i sałatą
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Co to jest podpłomyk? To rodzaj prymitywnego pieczywa, które ma postać okrągłego placka pieczonego na kuchni węglowej, te są z grilla.

Składniki

125 g mąka pszenna
75 ml woda
1/2 łyżeczka sól
5 szt. małe pomidorki
1/2 szt. ser mozzarella
mała garść sałata
1 łyżka sos tysiąca wysp
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Mąkę zagnieść z wodą i solą, tworząc elastyczne ciasto. Podzielić na 2 części, uformować 2 koła. Placki grillować z obu stron np. na patelni grillowej, aż będą widoczne paski z grilla. Gorące podpłomyki posmarować sosem, obłożyć sałatą, plasterkami pomidora, plasterkami sera, doprawić solą i pieprzem, złożyć, docisnąć i pokroić na ćwiartki. Kanapka z grillowanych podpłomyków są alternatywą dla tradycyjnej kanapki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy