Domowy mini kebab

4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Domowy kebab z kurczakiem i sosem czosnkowym
Składniki
4 szt. Placki do kebaba
2 szt. Piersi kurczaka
1 szt. Przyprawa do gyrosu lub curry
1 szt. Pomidor
1 szt. Sałata lodowa
1 szt. Jogurt greceki
1 szt. Ogórek zielony
1 szt. Czosnek
Domowy mini kebab
Domowy mini kebab
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Placki można kupić lub zrobić samemu z mąki i wody. Piersi z kurczaka posypujemy solą i curry lub przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na odrobinie oleju. Do jogurtu dodajemy trochę soli i czosnek. Placki podpiekamy na suchej patelni. Następnie smarujemy sosem czosnkowym. Dodajemy kurczaka, pokrojonego pomidora, ogórek i kawałki sałaty.
Komentarze