Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Domowy kebab z kurczakiem i sosem czosnkowym

Składniki

4 szt. Placki do kebaba
2 szt. Piersi kurczaka
1 szt. Przyprawa do gyrosu lub curry
1 szt. Pomidor
1 szt. Sałata lodowa
1 szt. Jogurt greceki
1 szt. Ogórek zielony
1 szt. Czosnek

Opis wykonania

Placki można kupić lub zrobić samemu z mąki i wody. Piersi z kurczaka posypujemy solą i curry lub przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na odrobinie oleju. Do jogurtu dodajemy trochę soli i czosnek. Placki podpiekamy na suchej patelni. Następnie smarujemy sosem czosnkowym. Dodajemy kurczaka, pokrojonego pomidora, ogórek i kawałki sałaty.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Użyłam mięsa wołowego i wyszło na prawdę smacznie. Szybkie w przygotowaniu, więc jak przyjdzie ochota na fast food to warto mieć też przepis pod ręką :)
bsylvia
Przepis super, szybkie i dobre kebaby - polecam!
Lalaxo
Często zabieram ze sobą na wynos. Super propozycja do lunch boxa