Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Dorsz w serowej panierce

Opis wykonania

Panierowany dorsz ze śliwkami i kiszoną kapustą.

  1. Na głębokiej patelni podsmażam pokrojoną w piórka cebulę i grubo pokrojone śliwki.
  2. Kiszoną kapustę przepłukuję, siekam i dorzucam do patelni wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, 3 łyżki miodu zalewam sokiem z kiszonej kapusty.
  3. Całość duszę. Pod koniec duszenia dorzucam garść majeranku.
  4. Dorsza panieruję kolejno w mące i serze startym na drobnych oczkach. Podsmażam na maśle.
  5. Łączę śmietanę, chrzan, sól i pieprz oraz sok z cytryny.
  6. Kawałki dorsza podaję na kapuście z chrzanową śmietaną.

TIP

Aby wycisnąć z cytryny maksymalną ilość soku – po umyciu jej, masuję cytrynę – przyciskam ją wnętrzem dłoni do blatu i roluję – dzięki temu, po przekrojeniu i wyciśnięciu cytryny uzyskam duuuuużo soku.