Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Dorsz w serowej panierce

Dorsz w serowej panierce

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Panierowany dorsz ze śliwkami i kiszoną kapustą.

  1. Na głębokiej patelni podsmażam pokrojoną w piórka cebulę i grubo pokrojone śliwki.

  2. Kiszoną kapustę przepłukuję, siekam i dorzucam do patelni wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, 3 łyżki miodu zalewam sokiem z kiszonej kapusty.

  3. Całość duszę. Pod koniec duszenia dorzucam garść majeranku.

  4. Dorsza panieruję kolejno w mące i serze startym na drobnych oczkach. Podsmażam na maśle.

  5. Łączę śmietanę, chrzan, sól i pieprz oraz sok z cytryny.

  6. Kawałki dorsza podaję na kapuście z chrzanową śmietaną.

TIP



Aby wycisnąć z cytryny maksymalną ilość soku – po umyciu jej, masuję cytrynę – przyciskam ją wnętrzem dłoni do blatu i roluję – dzięki temu, po przekrojeniu i wyciśnięciu cytryny uzyskam duuuuużo soku.



 



 


Tomasz Jakubiak
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - akcesoria kuchenne

Co oznacza nazwa utensylia?