Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Duszonka Częstochowska wg Bez Kanału

Duszonka Częstochowska wg Bez Kanału
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Duszonka częstochowska to regionalne, jednogarnkowe danie, które zachwyci prostotą i głębią aromatu.

Składniki

1 kg Ziemniaki
5 szt. Cebula
500 g Kiełbasa
5 szt. Buraki
1 szt. Czosnek
250 ml Śmietana (gęsta)
300 ml Majonez
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
2 łyżka Cukier
100 ml Oliwa z oliwek (do smażenia)

Opis wykonania

Ziemniaki, cebulę i kiełbasę pokrój w plastry.

Warzywa wrzuć do głębokiej patelni lub woka.

Do warzyw dodaj pokrojone w plastry buraki.

Całość duś w naczyniu około 2 godzin.

Oddzielnie przygotuj sos czosnkowy.

Do jogurtu wyciśnij czosnek, dodaj majonez, przypraw solą i pieprzem i nałóż łyżeczką, w zależności ile kto lubi :)

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych