Dyniowe płatki jaglane z pieczonymi jabłkami
2 porcje
25 min
Łatwe
Kokosowo - dyniowa jaglanka z jabłkami pachnącymi cynamonem
Składniki
200 ml mleko kokosowe
80 g puree z dyni
40 g płatki jaglane
2 szt. jabłka
Dyniowe płatki jaglane z pieczonymi jabłkami
Dyniowe płatki jaglane z pieczonymi jabłkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry. Posypać cynamonem i wymieszać, tak b wszystkie plasterki się nim pokryły. Jabłka ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC na 15 - 20 minut. Jabłka powinny zmięknąć, ale nie rozpadać się.
W niewielkim rondelku zagotować mleko kokosowe i puree dyniowe. Wsypać płatki jaglane i cynamon. Całość gotować trzy minuty. Gotowe płatki podawać z pieczonymi jabłkami.
Komentarze