Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Dyniowe płatki jaglane z pieczonymi jabłkami

Dyniowe płatki jaglane z pieczonymi jabłkami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kokosowo - dyniowa jaglanka z jabłkami pachnącymi cynamonem

Składniki

200 ml mleko kokosowe
80 g puree z dyni
40 g płatki jaglane
2 szt. jabłka

Opis wykonania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry. Posypać cynamonem i wymieszać, tak b wszystkie plasterki się nim pokryły. Jabłka ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC na 15 - 20 minut. Jabłka powinny zmięknąć, ale nie rozpadać się. W niewielkim rondelku zagotować mleko kokosowe i puree dyniowe. Wsypać płatki jaglane i cynamon. Całość gotować trzy minuty. Gotowe płatki podawać z pieczonymi jabłkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych