Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fasola po włosku – Ewa Dolska

Opis wykonania

Proste dania są najsmaczniejsze :) Poniżej opis na fasolę po włosku. Samo przygotowanie nie jest pracochłonne, ale pamiętajcie, by wziąć pod uwagę koniecznośc namoczenia fasoli.

  1. Fasolę namoczyć przynajmniej na parę godzin.
  2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę.
  3. Ziemniaki obrać i ugotować.
  4. Do garnka wlać oliwę do smażenia, następnie wrzucić cebulkę i wycisnąć czosnek. Zeszklić.
  5. Ugotowaną fasolę, ugotowane ziemniaki pokrojone bądź trochę zgniecione dorzucamy do fasolki, cebulki i czosnku.
  6. Wszystko delikatnie mieszamy, przyprawiamy według uznania.

Najlepiej smakuje wyłącznie z solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.