Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

150 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)

Składniki

fasola
ziemniaki
cebula
czosnek
oliwa
sól
pieprz
świeży tymianek

Opis wykonania

Proste dania są najsmaczniejsze :) Poniżej opis na fasolę po włosku. Samo przygotowanie nie jest pracochłonne, ale pamiętajcie, by wziąć pod uwagę koniecznośc namoczenia fasoli.

  1. Fasolę namoczyć przynajmniej na parę godzin.
  2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę.
  3. Ziemniaki obrać i ugotować.
  4. Do garnka wlać oliwę do smażenia, następnie wrzucić cebulkę i wycisnąć czosnek. Zeszklić.
  5. Ugotowaną fasolę, ugotowane ziemniaki pokrojone bądź trochę zgniecione dorzucamy do fasolki, cebulki i czosnku.
  6. Wszystko delikatnie mieszamy, przyprawiamy według uznania.

Najlepiej smakuje wyłącznie z solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych