Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów

Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mimo dziwnej nazwy, potrawa nie jest ani pracochłonna ani czasochłonna. 100% mięsożerca wychwalał ją pod niebiosa. Warto!

Składniki

2 garść fasolka szparagowa
1 szt. duża kromka chleba razowego lub na zakwasie
4 szt. suszone pomidory z zalewy
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka oliwa extra virgin
1 garść ser długodojrzewający (ja użyłam koziego)
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Fasolkę myjemy, odcinamy twarde końcówki i gotujemy do miękkości, najlepiej al dente. Chleb, pomidory i czosnek miksujemy w robocie kuchennym. Jeżeli go nie posiadacie, chleb wystarczy pokruszyć, pomidory i czosnek bardzo drobno posiekać. Gotową kruszonkę obsmażamy chwilę na patelni (bez oleju), do zrumienienia. Ugotowaną fasolkę mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy ją kruszonką i startym serem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych