Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kapelusze wypełnione farszem są doskonałym dodatkiem do mięs przygotowanych na grillu.

Składniki

1 filet z kurczaka
10-15 pieczarek
2 szalotki
½ papryki
1 kulka mozzarelli
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka curry
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Pieczarki faszerowane mięsem z kurczaka, serem i papryką świetnie sprawdzą się jako lekka przekąska z grilla.

Opis przygotowania:

  1. Pieczarki dokładnie oczyść. Następnie odetnij trzonki i łyżeczką pogłęb otwór w kapeluszu.
  2. Mięso z kurczaka drobno pokrój, szalotkę posiekaj, a paprykę pokrój w małą kostkę.
  3. Szalotkę podsmaż na oliwie. Gdy będzie szklista dodaj kurczaka, paprykę oraz trzonki i wydrążone części pieczarek.
  4. Pod koniec smażenia dodaj pokrojony w kostkę ser oraz przyprawy.
  5. Lekko przestudzony farsz nałóż na pieczarki.
  6. Kapelusze grilluj aż będą miękkie, a ser w farszu się rozpuści.

TIP

  • Do tego przepisu można wykorzystać również grzyby portobello lub brązowe pieczarki.
  • Do farszu można dodać również kukurydzę. Doda daniu koloru i słodyczy.
  • Pieczarki można przygotować także w piekarniku.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Rewelacja! Przygotowywałam z piekarniku, ale nie mogę się doczekać, aż będzie sezon na wersję z grilla.

Powiązane przepisy