Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Faszerowane pieczarki

Opis wykonania

Kapelusze wypełnione farszem są doskonałym dodatkiem do mięs przygotowanych na grillu.

Pieczarki faszerowane mięsem z kurczaka, serem i papryką świetnie sprawdzą się jako lekka przekąska z grilla.



Opis przygotowania:



  1. Pieczarki dokładnie oczyść. Następnie odetnij trzonki i łyżeczką pogłęb otwór w kapeluszu.

  2. Mięso z kurczaka drobno pokrój, szalotkę posiekaj, a paprykę pokrój w małą kostkę.

  3. Szalotkę podsmaż na oliwie. Gdy będzie szklista dodaj kurczaka, paprykę oraz trzonki i wydrążone części pieczarek.

  4. Pod koniec smażenia dodaj pokrojony w kostkę ser oraz przyprawy.

  5. Lekko przestudzony farsz nałóż na pieczarki.

  6. Kapelusze grilluj aż będą miękkie, a ser w farszu się rozpuści.

TIP



  • Do tego przepisu można wykorzystać również grzyby portobello lub brązowe pieczarki.

  • Do farszu można dodać również kukurydzę. Doda daniu koloru i słodyczy.

  • Pieczarki można przygotować także w piekarniku.