Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Faszerowane pieczarki

Opis wykonania

Kapelusze wypełnione farszem są doskonałym dodatkiem do mięs przygotowanych na grillu.

Pieczarki faszerowane mięsem z kurczaka, serem i papryką świetnie sprawdzą się jako lekka przekąska z grilla.

Opis przygotowania:

  1. Pieczarki dokładnie oczyść. Następnie odetnij trzonki i łyżeczką pogłęb otwór w kapeluszu.
  2. Mięso z kurczaka drobno pokrój, szalotkę posiekaj, a paprykę pokrój w małą kostkę.
  3. Szalotkę podsmaż na oliwie. Gdy będzie szklista dodaj kurczaka, paprykę oraz trzonki i wydrążone części pieczarek.
  4. Pod koniec smażenia dodaj pokrojony w kostkę ser oraz przyprawy.
  5. Lekko przestudzony farsz nałóż na pieczarki.
  6. Kapelusze grilluj aż będą miękkie, a ser w farszu się rozpuści.

TIP

  • Do tego przepisu można wykorzystać również grzyby portobello lub brązowe pieczarki.
  • Do farszu można dodać również kukurydzę. Doda daniu koloru i słodyczy.
  • Pieczarki można przygotować także w piekarniku.