Kapelusze wypełnione farszem są doskonałym dodatkiem do mięs przygotowanych na grillu.
Pieczarki faszerowane mięsem z kurczaka, serem i papryką świetnie sprawdzą się jako lekka przekąska z grilla.
Opis przygotowania:
- Pieczarki dokładnie oczyść. Następnie odetnij trzonki i łyżeczką pogłęb otwór w kapeluszu.
- Mięso z kurczaka drobno pokrój, szalotkę posiekaj, a paprykę pokrój w małą kostkę.
- Szalotkę podsmaż na oliwie. Gdy będzie szklista dodaj kurczaka, paprykę oraz trzonki i wydrążone części pieczarek.
- Pod koniec smażenia dodaj pokrojony w kostkę ser oraz przyprawy.
- Lekko przestudzony farsz nałóż na pieczarki.
- Kapelusze grilluj aż będą miękkie, a ser w farszu się rozpuści.
TIP
- Do tego przepisu można wykorzystać również grzyby portobello lub brązowe pieczarki.
- Do farszu można dodać również kukurydzę. Doda daniu koloru i słodyczy.
- Pieczarki można przygotować także w piekarniku.