Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT DESER: Torcik imbirowo-jabłkowo-dyniowy bez pieczenia

Opis wykonania

Pyszny, zdrowy deser bez pieczenia?

Sprawdź, jak będzie smakować torcik z imbru, jabłek i dyni!

Opis przygotowania:

  1. Jogurt połącz z 4 łyżkami erytrytolu oraz tartym imbirem.
  2. Do 50 ml gorącej wody dodaj połowę żelatyny i wymieszaj dokładnie z jogurtem. Przelej całość do niewielkiej tortownicy i umieść na około 90 - 120 minut w lodówce.
  3. W tym czasie obrane i pokrojone jabłko umieść w blenderze, dodaj miąższ z dyni, cynamon i sok z cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj na gładką masę.
  4. Kiedy masa jogurtowa stężeje wysyp na nią żurawinę. Masę jabłkowo-dyniową wymieszaj z pozostałą częścią żelatyny rozpuszczonej w wodzie, a następnie przełóż na spód tortu. Umieść w lodówce na około 180 minut.

*Osoby borykające się z nadwrażliwością na produkty nabiałowe mogą skorzystać z mleczka kokosowego.