Pyszny, zdrowy deser bez pieczenia?
Sprawdź, jak będzie smakować torcik z imbru, jabłek i dyni!
Opis przygotowania:
- Jogurt połącz z 4 łyżkami erytrytolu oraz tartym imbirem.
- Do 50 ml gorącej wody dodaj połowę żelatyny i wymieszaj dokładnie z jogurtem. Przelej całość do niewielkiej tortownicy i umieść na około 90 - 120 minut w lodówce.
- W tym czasie obrane i pokrojone jabłko umieść w blenderze, dodaj miąższ z dyni, cynamon i sok z cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj na gładką masę.
- Kiedy masa jogurtowa stężeje wysyp na nią żurawinę. Masę jabłkowo-dyniową wymieszaj z pozostałą częścią żelatyny rozpuszczonej w wodzie, a następnie przełóż na spód tortu. Umieść w lodówce na około 180 minut.
*Osoby borykające się z nadwrażliwością na produkty nabiałowe mogą skorzystać z mleczka kokosowego.