Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

FIT DESER: Torcik imbirowo-jabłkowo-dyniowy bez pieczenia

FIT DESER: Torcik imbirowo-jabłkowo-dyniowy bez pieczenia
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

360 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny, zdrowy deser bez pieczenia?

Składniki

400 g gęstego jogurtu naturalnego*
3 jabłka
1/3 szklanki miąższu z dyni
Sok z 1/2 cytryny
Kłącze imbiru (około 1 cm)
1/2 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki erytrytolu
2 - 3 łyżki żelatyny spożywczej
Garść żurawiny
100 ml wody

Opis wykonania

Sprawdź, jak będzie smakować torcik z imbru, jabłek i dyni!

Opis przygotowania:

  1. Jogurt połącz z 4 łyżkami erytrytolu oraz tartym imbirem.
  2. Do 50 ml gorącej wody dodaj połowę żelatyny i wymieszaj dokładnie z jogurtem. Przelej całość do niewielkiej tortownicy i umieść na około 90 - 120 minut w lodówce.
  3. W tym czasie obrane i pokrojone jabłko umieść w blenderze, dodaj miąższ z dyni, cynamon i sok z cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj na gładką masę.
  4. Kiedy masa jogurtowa stężeje wysyp na nią żurawinę. Masę jabłkowo-dyniową wymieszaj z pozostałą częścią żelatyny rozpuszczonej w wodzie, a następnie przełóż na spód tortu. Umieść w lodówce na około 180 minut.

*Osoby borykające się z nadwrażliwością na produkty nabiałowe mogą skorzystać z mleczka kokosowego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych