Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Komosa ryżowa to obecnie jeden z najpopularniejszych produktów. Niezwykła kasza należy do tzw. superfood, czyli pokarmów o niezwykłych właściwościach odżywczych. Z czym jeść komosę? W Akademii Smaku prezentuję przepis na fit jogurt z komosą i owocami.

Składniki

400 ml jogurtu naturalnego
100 g komosy ryżowej
4 łyżki miodu
1/2 cytryny
1/2 dojrzałego mango
100 g owoców - truskawek, malin, jagód, borówek
Kilka listków świeżej mięty

Opis wykonania

1

Owoce umyj. Mango obierz i pokrój w kostkę. Truskawki pokrój na mniejsze części.

2

Do jogurtu dodaj 2 łyżki miodu, sok z połowy cytryny i komosę ryżową. Odstaw na godzinę.

3

Jogurt nałóż do szklanek i udekoruj pokrojonymi owocami i listkami świeżej mięty. Całość polej łyżką miodu na każdą porcję.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
edzia
Komosa ryżowa była dla mnie wielkim zaskoczeniem w kuchni.Nie byłam przekonana do niej a okazało się ,że desery czy jogurty z nią są bardzo dobre w smaku. Ten przepis pokazał mi ,że komosa ryżowa to ciekawa propozycja w kuchni.
Maria Izabela
Bardzo fajna propozycja