Fit makaron dietetyczny z pesto z rukoli
2 porcje
15 min
Łatwe
Fit makaron dietetyczny z cukinii i marchewki jest świetnym zamiennikiem tradycyjnych makaronów. Naturalny, lekki i kolorowy - jak go nie kochać?
Składniki
2 szt. - marchewek
2 szt. - cukinii
1 łyżka - oliwy z oliwek
1 łyżka - parmezanu
1 garść - rukoli
1 łyżka - migdałów blanszowanych
3 łyżki - oliwy z oliwek
- sól do smaku
Fit makaron dietetyczny z pesto z rukoli
Fit makaron dietetyczny z pesto z rukoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Poprzeczną obieraczką do warzyw zetnij wzdłuż cukinię i marchew.
Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodaj odrobinę oliwy z oliwek, skrojoną cukinię i marchew.
Smaż przez 4–5 minut, przewracając.
Zmiksuj blenderem na jednolitą masę rukolę, migdały, parmezan i oliwę z oliwek. Dodaj sól do smaku.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
Na talerzu ułóż makaron z warzyw, polej pesto i posyp parmezanem.
W wersji wegańskiej dania parmezan możesz zamienić na płatki drożdżowe
Komentarze