Fit makaron dietetyczny z pesto z rukoli

2 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Fit makaron dietetyczny z pesto z rukoli
Fit makaron dietetyczny z pesto z rukoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Poprzeczną obieraczką do warzyw zetnij wzdłuż cukinię i marchew.
Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodaj odrobinę oliwy z oliwek, skrojoną cukinię i marchew.
Smaż przez 4–5 minut, przewracając.

Zmiksuj blenderem na jednolitą masę rukolę, migdały, parmezan i oliwę z oliwek. Dodaj sól do smaku.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.


Na talerzu ułóż makaron z warzyw, polej pesto i posyp parmezanem.
W wersji wegańskiej dania parmezan możesz zamienić na płatki drożdżowe
Komentarze