Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT ŚNIADANIE: Bezglutenowy chleb z amarantusa

FIT ŚNIADANIE: Bezglutenowy chleb z amarantusa

Opis wykonania

840 min
Łatwe
dla 6 osób

Ten chleb możesz jeść bez obaw o zawartość glutenu!

Decydując się na upieczenie własnego chleba masz pewność, że w jego skład wchodzą tylko naturalne i zdrowe składniki. A jego przygotowanie wcale nie musi być trudne i pracochłonne.



Opis przygotowania:



  1. Komosę ryżową oraz połowę siemienia lnianego namaczaj w podwójnej objętości wody przez 12 godzin.

  2. Następnie odsącz je na sitku (nie gotuj) i zmiksuj z płatkami jaglanymi oliwą, sodą, przyprawami i pozostałą częścią siemienia lnianego.

  3. Foremkę do pieczenia posmaruj olejem kokosowym i wysyp odrobiną mąki ryżowej lub gryczanej.

  4. Przygotowaną masę wlej do formy, posyp odrobiną sezamu i piecz w temperaturze 165 stopni przez około 80 - 90 minut. Odstaw od ostygnięcia

Jacek Bilczyński
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Tomasza Lacha

Jak sprawić, by pieczony w domu chleb miał chrupiącą skórkę?

 Jak sprawić, by pieczony w domu chleb miał chrupiącą skórkę?