Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT ŚNIADANIE: Bezglutenowy chleb z amarantusa

Opis wykonania

Ten chleb możesz jeść bez obaw o zawartość glutenu!

Decydując się na upieczenie własnego chleba masz pewność, że w jego skład wchodzą tylko naturalne i zdrowe składniki. A jego przygotowanie wcale nie musi być trudne i pracochłonne.

Opis przygotowania:

  1. Komosę ryżową oraz połowę siemienia lnianego namaczaj w podwójnej objętości wody przez 12 godzin.
  2. Następnie odsącz je na sitku (nie gotuj) i zmiksuj z płatkami jaglanymi oliwą, sodą, przyprawami i pozostałą częścią siemienia lnianego.
  3. Foremkę do pieczenia posmaruj olejem kokosowym i wysyp odrobiną mąki ryżowej lub gryczanej.
  4. Przygotowaną masę wlej do formy, posyp odrobiną sezamu i piecz w temperaturze 165 stopni przez około 80 - 90 minut. Odstaw od ostygnięcia
Justyna Stolowska
Sandra Stecka