


Fit wrapy z frytkami z batatów oraz sos jogurtowo-czosnkowy
Bataty w skórce umyć i pokroić jak frytki. Suszony czosnek, paprykę słodką, kminek mielony i majeranek połączyć z olejem. Pokrojone bataty wymieszać z połączonymi przyprawami. Nagrzać piekarnik do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać na nią frytki. Piec 20 min. Sos: jogurt grecki wymieszać z przeciśniętymi ząbkami czosnku. Ciasto na wrapy: jaja, wodę, szczypiorek, zioła, sól i pieprz wymieszać z sobą. Masę jajeczną smażyć jak cienkie naleśniki. Gotowe naleśniki posmarować na jednej połówce serkiem kanapkowym, położyć sałatę, szynkę ser i ogórek kiszony. Naleśniki zawijać jak krokiety: najpierw zawijać naleśnik na nadzienie, następnie zakładać boki do środka i dalej zwijać cały naleśnik do końca. Pokroić na pół i podawać z frytkami oraz z sosem. Gotowe.