Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Fit wrapy z frytkami z batatów oraz sos jogurtowo-czosnkowy

Składniki

4 szt. jaja
4 łyżka woda
4 łyżka szczypiorek
1 szczypta sól, pieprz
1 łyżeczka zioła według uznania
1 szt. serek kanapkowy
1 szt. sałata
1 szt. szynka
1 szt. ser żółty
1 szt. ogórek kiszony
3 szt. bataty
3 łyżka olej rzepakowy
1 łyżeczka suszony czosnek
1 łyżeczka papryka słodka
1 łyżeczka kminek mielony
1 łyżeczka majeranek
4 łyżka jogurt grecki
10 g czosnek

Opis wykonania

Bataty w skórce umyć i pokroić jak frytki. Suszony czosnek, paprykę słodką, kminek mielony i majeranek połączyć z olejem. Pokrojone bataty wymieszać z połączonymi przyprawami. Nagrzać piekarnik do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać na nią frytki. Piec 20 min. Sos: jogurt grecki wymieszać z przeciśniętymi ząbkami czosnku. Ciasto na wrapy: jaja, wodę, szczypiorek, zioła, sól i pieprz wymieszać z sobą. Masę jajeczną smażyć jak cienkie naleśniki. Gotowe naleśniki posmarować na jednej połówce serkiem kanapkowym, położyć sałatę, szynkę ser i ogórek kiszony. Naleśniki zawijać jak krokiety: najpierw zawijać naleśnik na nadzienie, następnie zakładać boki do środka i dalej zwijać cały naleśnik do końca. Pokroić na pół i podawać z frytkami oraz z sosem. Gotowe.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych