Flaczki z kanii

4 porcje
40 min
Łatwe
Flaczki z kanii konkurencja dla "prawdziwych" flaków ;) Dania wegetariańskie z powodzeniem mogą zastąpić tradycyjne wersje dań mięsnych - na przykład flaki.
Składniki
1,5 l wywar drobiwo=wołowy
4 szt. marchewka z wywaru
2 szt. pietruszka z wywaru
5 szt. kanie
0,02 dkg masło
0,01 dkg masło
1 szt. cebula
1 łyżka majeranek
1 łyżka mąka
4 szczypta sól pieprz
Flaczki z kanii
Flaczki z kanii
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
przygotować wcześniej wywar,odłożyć marchew i pietruszkę.na maśle podsmażyć cebulę,kanie pokroić w paski aby wyglądały później jak prawdziwe flaki,dodać do cebuli i smażyć kilka minut.marchew i pietruszkę pokroić w słupki,wywar zagotować,dodać do niego cebulę z kaniami oraz marchew i pietruszkę.zmniejszyć ogień i gotować przez kilka minut. dodać majeranek i doprawić do smaku.z masła i mąki zrobić zasmażkę I stopnia dodać do zupy i zagotować. GOTOWE :D
Komentarze