Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Flaczki z kanii konkurencja dla "prawdziwych" flaków ;) Dania wegetariańskie z powodzeniem mogą zastąpić tradycyjne wersje dań mięsnych - na przykład flaki.

Składniki

1,5 l wywar drobiwo=wołowy
4 szt. marchewka z wywaru
2 szt. pietruszka z wywaru
5 szt. kanie
0,02 dkg masło
0,01 dkg masło
1 szt. cebula
1 łyżka majeranek
1 łyżka mąka
4 szczypta sól pieprz

Opis wykonania

przygotować wcześniej wywar,odłożyć marchew i pietruszkę.na maśle podsmażyć cebulę,kanie pokroić w paski aby wyglądały później jak prawdziwe flaki,dodać do cebuli i smażyć kilka minut.marchew i pietruszkę pokroić w słupki,wywar zagotować,dodać do niego cebulę z kaniami oraz marchew i pietruszkę.zmniejszyć ogień i gotować przez kilka minut. dodać majeranek i doprawić do smaku.z masła i mąki zrobić zasmażkę I stopnia dodać do zupy i zagotować. GOTOWE :D

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Z kani robiłam tylko kotlety albo zupę grzybową, a ten przepis podoba mi się i na pewno spróbuję. Szkoda tylko, że trzeba jeszcze tak długo czekać na sezon grzybowy.
Radosław
Bardzo ciekawa inspiracja, chętnie spróbuję