Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Frittata Piotra Kuli

Frittata Piotra Kuli
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Frittata to proste, szybkie i sycące danie idealne na jesienno- zimowe śniadanie. Dodaj swoje ulubione dodatki i ciesz się prawdziwie włoskim śniadaniem :)

Składniki

5 szt. Jajka
1 szt. Pomidor
1 szt. Cebula
1 szt. Papryka czerwona
150 g Pieczarki
300 g Mozzarella
2 łyżka Oliwa
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Sól
1 szczypta Oregano
1 szczypta Bazylia

Opis wykonania

  1. Do miski wbij wszystkie jajka.
  2. W blenderze posiekaj cebulę.
  3. Pieczarki pokrój w cienkie talarki.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej 2 łyżki oliwy.
  5. Gdy oliwa będzie już rozgrzana na patelnię dodaj pieczarki oraz posiekaną wcześniej cebulę
  6. Składniki pozostaw na kilka minut aby się przyrumieniły, następnie wyłóż je na dno formy na tartę.
  7. Jajka rozbełtaj w kielichu blendera, dodaj do nich pomidory pokrojone w kostkę oraz paprykę pokrojoną w paski.
  8. Masę jajeczno- pomidorową wylej jako kolejną warstwę do formy na tartę.
  9. Na wierzchu frittaty rozłóż cienkie plastry mozzarelli.
  10. Formę włóż do piekarnika i piecz ok. 20 minut w temperaturze 160 stopni.
  11. Gotową frittatę udekoruj liścmi świeżej bazylii.

Smacznego!

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych