Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Frittata Piotra Kuli

Opis wykonania

Frittata to proste, szybkie i sycące danie idealne na jesienno- zimowe śniadanie. Dodaj swoje ulubione dodatki i ciesz się prawdziwie włoskim śniadaniem :)

baner reklamowy maszynki do mielenia
  1. Do miski wbij wszystkie jajka.
  2. W blenderze posiekaj cebulę.
  3. Pieczarki pokrój w cienkie talarki.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej 2 łyżki oliwy.
  5. Gdy oliwa będzie już rozgrzana na patelnię dodaj pieczarki oraz posiekaną wcześniej cebulę
  6. Składniki pozostaw na kilka minut aby się przyrumieniły, następnie wyłóż je na dno formy na tartę.
  7. Jajka rozbełtaj w kielichu blendera, dodaj do nich pomidory pokrojone w kostkę oraz paprykę pokrojoną w paski.
  8. Masę jajeczno- pomidorową wylej jako kolejną warstwę do formy na tartę.
  9. Na wierzchu frittaty rozłóż cienkie plastry mozzarelli.
  10. Formę włóż do piekarnika i piecz ok. 20 minut w temperaturze 160 stopni.
  11. Gotową frittatę udekoruj liścmi świeżej bazylii.

Smacznego!