Grillowane warzywa
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Grillowane warzywa
Grillowane warzywa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie warzywa na grilla dokładnie umyj. Bataty i marchewki możesz dodatkowo wyszorować szczoteczką. Następnie cukinię pokrój w plastry o grubości około 1 centymetra, z papryki usuń nasiona i podziel na dość spore kawałki. Młodą marchewkę przekrój wzdłuż na dwie części, a bataty pokrój plasterki grubości 0,5cm.
Przygotowujemy marynatę do warzyw. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj 6 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki octu balsamicznego, drobno posiekane zioła oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Porada
Do warzyw z grilla będzie świetnie pasował sos jogurtowo-czosnkowy lub jogurtowo-ziołowy.
Warzywa dokładnie wymieszaj z marynatą i pozostaw na około 2-3 godziny.
Wszystkie składniki ułóż na rozgrzanym grillu elektrycznym i opiekaj, aż zrobią się miękkie.
Komentarze