Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Grillowany camembert pod mieszanką studencką i sałątką z rukoli

Grillowany camembert pod mieszanką studencką i sałątką z rukoli
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grillowany ser ze słodką nutą moreli rodzynek i orzechów z dodatkiem ostrzejszej sałatki

Składniki

2 szt. ser camembert
1 łyżka oliwa z oliwej
250 g mieszanka studencka
2 łyżka miód
1/2 szt. sok z cytryny
5 szt. morele suszone
5 szt. pomidory suszone
8 szt. oliwki zielone
3 łyżka oliwa z oliwe
1 garść rukola
1 szczypta sól

Opis wykonania

Krok 1 Na patelni grillowej na małym ogniu i delikatnie muśniętej olejem grillujemy krążki camembert. Jak camembert spuchnie to zdejmujemy z ognia na talerz (ok 2minut z każdej ze stron). Krok 2 Na patelni podsmażamy mieszankę studencką. Krok 3 Następnie dodajemy 2 łyżki miodu i sok z cytryny. Dodajemy pokrojone w kostkę suszone morele i krótko dusimy. przekładamy orzechy z morelami na ser. Krok 4 SAŁATKA: Rukolę, suszone pomidory i pokrojone oliwki mieszamy. Przyprawiamy Układamy na talerzu z serem. Polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych