Grillowany camembert pod mieszanką studencką i sałątką z rukoli
4 porcje
Średnie
Grillowany ser ze słodką nutą moreli rodzynek i orzechów z dodatkiem ostrzejszej sałatki
Składniki
2 szt. ser camembert
1 łyżka oliwa z oliwej
250 g mieszanka studencka
2 łyżka miód
1/2 szt. sok z cytryny
5 szt. morele suszone
5 szt. pomidory suszone
8 szt. oliwki zielone
3 łyżka oliwa z oliwe
1 garść rukola
1 szczypta sól
Grillowany camembert pod mieszanką studencką i sałątką z rukoli
Grillowany camembert pod mieszanką studencką i sałątką z rukoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Krok 1 Na patelni grillowej na małym ogniu i delikatnie muśniętej olejem grillujemy krążki camembert. Jak camembert spuchnie to zdejmujemy z ognia na talerz (ok 2minut z każdej ze stron). Krok 2 Na patelni podsmażamy mieszankę studencką. Krok 3 Następnie dodajemy 2 łyżki miodu i sok z cytryny. Dodajemy pokrojone w kostkę suszone morele i krótko dusimy. przekładamy orzechy z morelami na ser. Krok 4 SAŁATKA: Rukolę, suszone pomidory i pokrojone oliwki mieszamy. Przyprawiamy Układamy na talerzu z serem. Polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek.
Komentarze