Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Grillowany camembert z sosem żurawinowym

Grillowany camembert z sosem żurawinowym
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Uwielbiam eksperymentować w kuchni. Grillowany camembert smakuje wybornie.

Składniki

1 szt. camembert
1 łyżeczka zioła prowansalskie
1 łyżeczka oliwa z oliwek
8 szt. pomidorki koktajlowe
3 łyżka słonecznik
1/4 łyżeczka masło
4 łyżka suszona żurawina
1/2 szklanka woda
1/2 łyżeczka cukier
1/4 łyżeczka cynamon

Opis wykonania

Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy 12 minut. Następnie dodajemy cukier, cynamon, sok z cytryny i gotujemy jeszcze 2 minuty. Żurawinę zdejmujemy z ognia, studzimy i miksujemy blenderem na gładką masę. Słonecznik prażymy z masłem aż nabierze złotego koloru i ostawiamy do ostudzenia. Camembert smarujemy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej z obu stron na rumiano. Na talerz wykładamy miks sałat, na środku układamy grillowany camembert i dekorujemy ćwiartkami pomidorków koktajlowych. Sałatkę polewamy sosem żurawinowym i posypujemy prażonym słonecznikiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Samo wciska się do brzuszka, coś wspaniałego <3