Grillowany camembert z sosem żurawinowym
1 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Grillowany camembert z sosem żurawinowym
Grillowany camembert z sosem żurawinowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy 12 minut. Następnie dodajemy cukier, cynamon, sok z cytryny i gotujemy jeszcze 2 minuty. Żurawinę zdejmujemy z ognia, studzimy i miksujemy blenderem na gładką masę. Słonecznik prażymy z masłem aż nabierze złotego koloru i ostawiamy do ostudzenia. Camembert smarujemy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej z obu stron na rumiano. Na talerz wykładamy miks sałat, na środku układamy grillowany camembert i dekorujemy ćwiartkami pomidorków koktajlowych. Sałatkę polewamy sosem żurawinowym i posypujemy prażonym słonecznikiem.
Komentarze