Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Grillowany camembert z sosem żurawinowym

Grillowany camembert z sosem żurawinowym

Opis wykonania

20 min
Łatwe
dla 1 osób

Uwielbiam eksperymentować w kuchni. Grillowany camembert smakuje wybornie.

Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy 12 minut. Następnie dodajemy cukier, cynamon, sok z cytryny i gotujemy jeszcze 2 minuty. Żurawinę zdejmujemy z ognia, studzimy i miksujemy blenderem na gładką masę. Słonecznik prażymy z masłem aż nabierze złotego koloru i ostawiamy do ostudzenia. Camembert smarujemy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej z obu stron na rumiano. Na talerz wykładamy miks sałat, na środku układamy grillowany camembert i dekorujemy ćwiartkami pomidorków koktajlowych. Sałatkę polewamy sosem żurawinowym i posypujemy prażonym słonecznikiem.
Anna Mochocka
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz – Co wiesz o przyprawach?

Najdroższa przyprawa świata to: