Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Jeśli chcemy zaskoczyć gości niestandardowym połączeniem smaków, warto przyrządzić gruszki w winie z lodami. Dodatek miodu i imbiru rozgrzeje podniebienia, a porzeczka nada przyjemnej, kwaskowej nuty.

Składniki

6 gruszek
Lody waniliowe

Zalewa:
200 ml wina
2 łyżki miodu
1 łyżka imbiru
2 goździki

Sos:
100 g czerwonej porzeczki
50 ml zalewy z gruszek
2 łyżki lodów
1 łyżka miodu

Opis wykonania

Wszystkie składniki na sos miksujemy z pomocą blendera tak, by uzyskać aksamitną konsystencję.

Gotujemy na płycie grzewczej składniki na zalewę i redukujemy płyn do połowy objętości.

Porada

Blender kielichowy VitaBoost marki Bosch, dzięki nożowi z 6 ostrzami i prędkości 30 tys. obrotów na minutę, poradzi sobie z każdym rodzajem owoców i warzyw. Idealny koktajl możesz mieć zawsze ze sobą.

Bosh Logo
Bosh

Gorącym wywarem zalewamy gruszki i odstawiamy na noc do ostygnięcia.

Podajemy z lodami waniliowymi.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Elagancki deser 😊wyśmienity.